Neuromusculaire Triggerpoint Therapiedé Trigger tot Herstel

MIJN VISIE

Als bevlogen zorgverlener bekijk en behandel ik mijn cliënten met klachten aan het bewegingsapparaat vanuit een holistische visie. Door de ervaring in mijn nabije omgeving heeft de holistische benadering mij de afgelopen jaren getriggerd om mij steeds verder te verdiepen in deze materie.


In mijn werk als neuromusculaire triggerpoint therapeut zie ik het lichaam vanuit een zelf herstellend mechanisme. Ik kijk verder dan de lokale klacht en denk in uitstralingspatronen, spierkettingen en fascia. De uitvoering van mijn behandelingen zijn gericht op klachtenvermindering en mobiliteitsverbeteringbij de cliënten.


Ik besteed veel aandacht aan de anamnese. Bij binnenkomst van een cliënt start mijn observatie. Met een uitgebreide intake ga ik verder op onderzoek naar de aard en mogelijke oorzaken van de klachten. Ik laat de cliënt een pijn/uitstralingskaart intekenen, dit geeft mij meer informatie waar de cliënt hinder ervaart of verbetering wenst. Tijdens een eerste bezoek wordt altijd een deelbehandeling uitgevoerd om te kijken of er direct na de behandeling verandering in het klachtenpatroon is waar te nemen.


Bewegingen kunnen namelijk verstoord raken door (langdurig) disbalans en/of overmatige lichaamsbelasting in je houding, vrijetijdsbesteding, sportbeoefening of op je werk. Goed voorbeeld is een frozen shoulder. Ook een recent trauma, verkeerde voeding, levensstijl of pathologische oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen. Herkenning van rode vlaggen is essentieel waarbij mogelijk een doorverwijzing naar huisarts of specialist kan volgen.


Belasting en belastbaarheid is voor ieder mens anders. Ik informeer de cliënt over mogelijk onderhoudende herstelbelemmerende factoren. Ik betrek mijn cliënt bij het behandelingsplan door te communiceren, informeren over de therapeutische mogelijkheden. Wat ik belangrijk vind is dat de cliënt zelf inzicht krijgt in de klachten zodat de verwachting van het herstel van de cliënt kan worden besproken en vastgelegd. Door een eenvoudige aanwijzing in (werk)houding of het meegeven van een juiste stretch- of krachtoefening voor thuis, help je zelf al mee in het verbeteren van de mobiliteit en de spierkracht in het dagelijks leven.


Heeft u hinder van uw lichamelijke klachten waarvoor nog geen duidelijke medische oorzaak is gevonden, maar het belemmert wel uw dagelijks functioneren?


Bel gerust voor een persoonlijk gesprek06 21266005 of mail naar info@myos-therapie.nl voor uw hulpvraag!


Een neuromusculaire therapeut vindt aansluiting bij het gedachtegoed van onder meer Janet Travell en David Simons, grondleggers van de Triggerpointtherapie en auteurs van het wetenschappelijke standaardwerk Myofascial Pain.


dé Trigger tot Herstel

Maandag
12:00 - 21:00
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
13:30 - 17:30
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

KvK-nummer: 63992752

Parkeergelegenheid op eigen terrein.

De praktijk is bereikbaar met openbaar vervoer.